Yerel saat ile 22:25'te varışın ardından şehrin kalbinde bulunan otelimize geçiyoruz. Ertesi gün bizi şahane bir Buenos Aires programı bekliyor.
Sabah otelde kahvaltıdan sonra Plaza de Mayo ve Casa Rosada'da ülkenin tarihini ve bağımsızlık mücadelesini öğrendikten sonra Arjantin'in eski dokusunu yansıtan dar sokakları, antikacı dükkanları ve tarihi binalarıyla ünlü San Telmo mahallesine geçiyoruz. Sonrasında şehrin en şık ve yeşil bölgelerinden biri olan Palermo’ya geçiyoruz ve Palermo Soho’da dolaşarak sanat galerileri, butik mağazalar ve kafelerde vakit geçiriyoruz. Akşam yemeğini burada güzel bir restoranda aldıktan sonra şehrin en renkli mahallesi La Boca'da geceyi tamamlıyoruz.
Buenos Aires, El Calafate
Sabah otelde kahvaltının ardından Buenos Aires'teki otelimizden çıkış yapıp uçak saatimize göre yarım günlük Recoleta Mezarlığı turumuz başlıyor. Şehrin önemli şahsiyetlerini ve tarihini çok farklı bir bakış açısıyla bize sunan mezarlık Buenos Aires'in kesinlikle görülmesi gereken duraklarında. Sonrasında El Calafate uçuşu için havalimanına geçiyoruz. Artık Patagonya'dayız. Varışın ardından otelimize transfer oluyoruz ve akşam yemeği.
Perito Moreno Buzulu, Puerto Natales
Sabahın kahvaltının ardından dünyanın en görkemli buzullarından olan Perito Moreno buzuluna yolculuğumuz başlıyor. Buzul Milli Parkı'na (Parque Nacional Los Glaciares) yaklaşık 80 kilometrelik bir yolculuk esnasında Patagonya'nın uçsuz bucaksız stepleri boyunca ilerlerken muhteşem dağ manzaraları ve yerel yaban hayatını gözlemleme fırsatı yakalıyoruz. Sonrasında Lago Argentino'da kısa bir tekne turu sonrası buzulun nefes kesen manzaraları eşliğinde kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Öğle yemeği molasının ardından buzul platformlarında vakit geçirdikten sonra Patagonya manzarası eşliğinde yorgun ama büyülenmiş bir şekilde günü sonlandırıyoruz.
Sabah otelde kahvaltının ardından bu sefer yönümüzü Şili'ye çeviriyoruz. Güney Amerika'nın en nefes kesici doğa harikalarından biri olarak kabul edilen Torres del Paine'de yapacağımız müthiş yürüyüş için Puerto Natales'e geçiyoruz. Muazzam granit zirveleri, turkuaz renkli gölleri, geniş buzulları ve sonsuz gibi görünen pampaları ile öne çıkıyor. Yolculuğumuz boyunca akbaba, guanaco ve şanslıysak puma görme imkanımız bulunuyor. Puerto Natales yolculuğumuzda önce Şili sınırına geliyoruz. Buradaki kısa işlemlerden sonra artık Şili topraklarındayız. Öncelikle Şili Patagonyası'nın kadim kültürlerinden Tehuelche halkı hakkında bilgi edineceğimiz Milodon Mağarası'na yolculuğumuz oluyor. Buraya yakın bir noktada bulunan çiftlikte öğle yemeği sonrası Puerto Natales'teki otelimize yerleşiyoruz. Puerto Natales deniz kenarında kurulmuş olmasından ötürü tur programına farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Torres del Paine Milli Parkı'na açılan kapı niteliğinde şehir keyifli sokakları, güzel restoranları ve kadim kültürü ile renk katıyor.
Torres del Paine Milli Parkı
Sabah otelimizdeki kahvaltıdan sonra Şili Patagonyası'nın en konik manzaralarını sunan Torres del Paine Milli Parkı'na doğru yola çıkıyoruz. Yürüyüş başlangıç notasına ulaşıp yürüyüş ısınma ve esneme hareketlerimizi yaptıktan sonra parka ismini veren, milli parkın sembolü gökyüzüne uzanan üç ikonik granit kaya masifini ve ona eşlik eden lagünü göreceğimiz manzara noktasına 20 kilometre (8 saatlik) unutulmaz, yer yer zorlu ama büyük mükafat vaadeden yürüyüşümüzü başlıyoruz. Aynı zamanda uzun mesafe "W trek"in parçası olan bu yürüyüş dünyanın dört bir yanından doğa ve yürüyüş severleri ağırlıyor. Yürüyüş sonrasında otelimize geri dönüyoruz ve akşam yemeği için serbest zaman.
El Chalten, Torre Lagoon yürüyüşü
Sabah kahvaltının ardından yönümüzü "Dumanlı Dağ" Fitz Roy'a ev sahipliği yapan El Chalten'e çeviriyoruz. Yolumuz efsanevi Ruta 40. Karşımızda belirlen manzara karşısında büyülenmemek elde değil. Nefes kesen Chalten Dağları, buzulları, gölleri ve orman manzaraları ile ilerledikten sonra Fitz Roy manzarası karşısında konaklayacağımız otelimize varıyoruz.
Ertesi gün sabah kahvaltıdan sonra şahane bir yürüyüş bizi bekliyor. Cerro Torre Buzulu ve sıradağların nefes kesen manzaraları ile Laguna Torre'ye varan gidiş-dönüş toplamda 20 km. yürüyüşümüz oluyor. Yürüyüş sonu otelimize yerleşip son akşam yemeği için buluşuyoruz.
Sabah oteldeki kahvaltının ardından El Chalten'de kısa bir serbest zamanın ardından El Calafate Havalimanı'na doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2,5 saat araç yolculuğundan sonra Buenos Aires uçuşumuz oluyor. Uluslararası Ezezia Havalimanı'na varıyoruz. Veda etmek hep çok zor, iyi ki geldiniz diyor ve 23:55 İstanbul uçuşu için sizleri uğurluyoruz. Sonraki rotamızda tekrar sizlerle buluşmak üzere veda ediyoruz.